Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία (Δελτίο Τύπου)

To Κέντρο Επικοινωνίας, Λόγου, Ανάγνωσης και Γραφής Αχαρνών "Λόγος & Γραφή" ξεκίνησε τη λειτουργία του στις Αχαρνές το 2000, προσφέροντας επιστημονικές υπηρεσίες σε παιδιά κι εφήβους με δυσκολίες στο λόγο και την ομιλία, με δυσλεξία και άλλου τύπου μαθησιακές δυσκολίες, με υπερκινητικότητα και διάσπαση προσοχής, με προβλήματα συμπεριφοράς , με ψυχολογικές δυσκολίες κ.α.

Η επαφή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα των Αχαρνών - μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς - είναι αδιάλειπτη, καθώς η συνεργασία παιδιών, γονέων και δασκάλων δρα καταλυτικά στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπείας από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου μας.

Για το λόγο αυτό, με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών για την πραγματοποίηση ενημερωτικής ομιλίας με θέμα: "Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία"

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν οι συνεργάτες του κέντρου μας, οι οποίοι και ανέλαβαν να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ομιλίας:


● Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία
Ορισμός, Συμπτωματολογία, Διάγνωση, Ψυχολογικές Προεκτάσεις, Στάση της οικογένειας.
Ομιλήτρια: Κεχρή Σωτηρία, Ψυχολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια του κέντρου "Λόγος & Γραφή"

● Η Λογοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
Ομιλήτρια: Σαραντοπούλου Κωνσταντίνα Λογοθεραπεύτρια

● Η Εργοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
Ομιλητής: Αναστασάκης Αναστάσιος, Εργοθεραπευτής

● Παρουσίαση περιστατικού.
Ομιλήτρια: Βογιατζή Μαρία, Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους και δημιουργήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, μεταξύ των συνεργατών του Κέντρου Διάγνωσης & Θεραπείας Αχαρνών, "Λόγος & Γραφή", και τους γονείς και εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν στην ομιλία.

Η Επιστημονική Διευθύντρια του κέντρου "Λόγος & Γραφή", Ψυχολόγος κ. Κεχρή Σωτηρία, "έκλεισε" την ημερίδα ευχαριστώντας θερμά τους παρευρισκομένους, για την προσοχή, το ενδιαφέρον και τις εύστοχες ερωτήσεις, καθώς επίσης και όλο το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών και τον πρόεδρο της κ. Καρυδάκη Κώστα, για την πολύτιμη βοήθεια τους στη διοργάνωση της ημερίδας.

Στην ομιλία παρευρέθηκε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Μαθητών Ανατολικής Αττικής, κ. Γιαννάκου Γιώτα, η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας κ. Αλεξάνδρα Πάνα και ο επικεφαλής της παράταξης "ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες" κ. Γιάννης Κασαβός.

Η κ. Κεχρή δήλωσε ότι, τόσο ή ίδια προσωπικά, όσο και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου Διάγνωσης & Αποκατάστασης, "είναι πάντα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την πραγματοποίηση παρόμοιων δράσεων, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης".

Τέλος, να ενημερώσουμε ότι το Κέντρο Διάγνωσης & Αποκατάστασης Αχαρνών, "Λόγος & Γραφή" σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες αξιολόγησης, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στα γραφεία του Κέντρου Διάγνωσης & Αποκατάστασης Διαταραχών επικοινωνίας, λόγου, ανάγνωσης και γραφής Αχαρνών, "Λόγος & Γραφή" (Μητρομάρα 2 & Πάρνηθος).