Νέo τμήμα: Mουσικοκινητική αγωγή

Από φέτος στο χώρο μας λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής που απευθύνονται σε παιδιά από 2 έως 15 ετών. Σκοπός της μουσικοκινητικής αγωγής είναι ο μικρός μαθητής να συμμετέχει ενεργά ως μέλος μιας ομάδας και να αλληλεπιδρά με τους συνομήλικους του μέσα από ρόλους του «ακροατή» και του «μουσικού εκτελεστή». Επίσης στο παιδί δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει τη μουσική χρησιμοποιώντας την κίνηση, το σώμα και τη φωνή.

Το παιδί καλείται επιπλέον να συμμετάσχει σε μουσικά παιχνίδια, να κάνει χειροτεχνίες και κατασκευές, να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητά του και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο που σέβεται τη διαφορετικότητα κάθε παιδιού και βασίζεται στην αρχή πως ‘’όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν αρκεί να βρεθεί ο σωστός τρόπος’’.

 Βασικός στόχος μας είναι η γνώση και η μάθηση μέσα από τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση! Το παιδί θα έρθει σε επαφή με τη μουσική, το ρυθμό, τα μουσικά όργανα, τη μελωδία, τον αυτοσχεδιασμό μέσα από τα τρία βασικά μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα (Orff, Kodaly, Dalcroze).

ΜΕΘΟΔΟΣ DALCROZE ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

 Η μέθοδος Dalcroze έχει ως στόχο τη διδασκαλία της μουσικής μέσα από την κίνηση. Οι δραστηριότητες της μεθόδου δίνουν στο συμμετέχοντα τη δυνατότητα της γνωριμίας με το χώρο και το σώμα του. Επίσης βοηθάει στη καλλιέργεια της φαντασίας και του αυτοσχεδιασμού. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό θα χαρίσουν στον εαυτό τους μερικές στιγμές χαλάρωσης, περισυλλογής και όλα αυτά μέσα από τη μουσική τέχνη.


 Σας περιμένουμε!!!

Υπεύθυνη προγράμματος:  
Βογιατζή Μαρία,
Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός, Εκπαιδεύτρια Μουσικο-κινητικής Αγωγής